Ikea intra pe piata asigurarilor – oligarh
joi, Oct 9th, 2014

Ikea intra pe piata asigurarilor

Ikea-intra-pe-piata-asigurarilor

Ikea Group intentioneaza sa intre pe piata asigurarilor si a inceput un program pilot prin care vinde polite in anumite magazine in urmatoarea perioada, conform unor surse apropiate companiei.

Compania suedeza a inceput sa vanda polite de asigurari pentru copii si pentru femei insarcinate emise de Omifal de la 1 octombrie in cateva magazine din Suedia, iar oferta se va extinde in perioada imediata, urmand sa fie incluse si asigurari pentru locuinte, a mai spus sursa citata, informeaza Wall Street Journal.

Planul initial al companiei are ca tinta cei 2,5 milioane de membri ai clubului sau de loialitate din Suedia, iar activitatea s-ar putea extinde in strainatate intr-o etapa ulterioara. La nivel global, clubul Ikea numara 59 de milioane de membri.

Managementul producatorului suedez de mobila a refuzat sa comenteze informatiile.

Politele de asigurare sunt gestionate de o entitate din cadrul imperiului Ikea, Ikano Group, care este detinuta de cei trei fii ai fondatorului Ikea, Ingvar Kamprad, in varsta de 88 de ani.

Ikea a folosit adesea propria sa baza de clienti pentru a-si extinde activitatea. Astfel, in 2012, compania a testat piata electronicelor si a inceput sa vanda in propriile magazine din Suedia televizoare si instalatii de sunet, activitate extinsa, ulterior, la nivel international.

De asemenea, compania a devenit unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata aparatelor de bucatarie, incepand sa vanda masini de spalat vase si cuptoare produse de Electrolus si Whirlpool.

sursa: www.business24.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved