Increderea investitorilor in cea mai mare economie a Europei, Germania, a atins maximul ultimilor sapte ani – oligarh
mie, Dec 18th, 2013

Increderea investitorilor in cea mai mare economie a Europei, Germania, a atins maximul ultimilor sapte ani

Untitled

Increderea investitorilor in economia Germaniei a crescut in decembrie pentru a cincea luna consecutiv, la maximul ultimilor sapte ani, confirmand redresarea celei mai mari economii din Europa, relateaza Bloomberg.

Indicele privind asteptarile investitorilor si analistilor pentru urmatoarele sapte luni a urcat de la 54,6 puncte in noiembrie la 62 de puncte in decembrie, cel mai ridicat nivel dupa aprilie 2006, fiind peste asteptarile analistilor.

Dupa o evolutie mai slaba la inceputul trimestrului al patrulea, economia germana va inregistra o crestere solida in urmatoarele luni, a estimat luni banca centrala a Germaniei, Bundesbank. „

Economia germana profita de o cerere interna puternica. Pe langa asta, cresterea exporturilor se va accelera odata cu redresarea zonei euro, in 2014, a declarat Slavena Nazarova, analist la banca Credit Agricole in Paris.

PIB-ul Germaniei a avansat cu 0,3% in trimestrul al treilea, dupa o crestere de 0,7% in cel de-al doilea.

Analistii anticipeaza o crestere economica trimestriala de 0,4%, pana la jumatatea anului viitor, potrivit unui sondaj separat.

Pentru zona euro, Banca Centrala Europeana antiocipeaza pentru acest an o contractie de 0,4%, urmata de o crestere de 1,1% in 2014.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved