Intesa analizeaza o tranzacţie estimată la 1 miliard de dolari – oligarh
mar, Noi 25th, 2014

Intesa analizeaza o tranzacţie estimată la 1 miliard de dolari

intesa-sanpaolo-ar-putea-inchide-1-000-de-sucursale-in-italia-71a54

In dorinta lui de a-si extinde prezenta in Marea Britanie, grupul Intesa a angajat discurii cu Royal Bank of Scotland (RBS), in incercarea de a obtine preluarea in intregime a bancii private Coutts, printre ai cari clienţi se numara inclusiv regina Elisabeta, relateaza Financial Times.

Infiintata in 1692, Coutts detine active estimate la aproximativ 805 milioane de euro si a fost scoasă la vânzare de RBS in una august, Goldman Sachs Group Inc fiind mandatat să găsească cumpărători.

Potrivit FT, reprezentanţii Intesa, al doilea grup bancar italian, considera activele Coutts ca fiind cele mai interesante dintre opţiunile disponibile

Oficialii Intesa, Coutts şi RBS au refuzat sa comenteze informaţia, mai ales ca printre pretendentii la Coutts figureaza grupul DBS din Singapore şi banca privată elveţiană Julius Baer.

Intesa, al cărei profit s-a dublat în trimestrul trei din 2014, are ca obiectiv distribuirea de dividende totale în numerar de zece miliarde de euro şi să ajungă la un profit net de 4,5 miliarde de euro în 2017.

sursa: incomemagazine.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved