Lupta pentru case subvenţionate în oraşul în care locuinţele ajung şi la 146 mil. dolari – oligarh
lun, Noi 27th, 2017

Lupta pentru case subvenţionate în oraşul în care locuinţele ajung şi la 146 mil. dolari

Oraşul Hong Kong are printre cele mai scumpe locuinţe din întreaga lume, având în vedere că unele dintre cele mai luxoase apartamente din regiune ajung la un preţ de 146 de milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Preţurile uriaşe fac familiile de clasă mijlocie să concureze pentru locuinţe subvenţionate într-unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume. Mai puţin de o zecime din supravaţa metropolei este destinată locuinţelor.

Două unităţi de lux din The Peak au fost cumpărate, luna aceasta, de un cumpărător care a plătit un total de 149 milioane de dolari, a raportat South China Morning Post.

Un client anonim a plătit 76,8 milioane de dolari pentru un apartament de 4,579 metri pătraţi şi aproximativ 71,7 milioane de dolari pentru un apartament de 4,242 de metri pătraţi, potrivit Wheelock Properties, o firmă care se ocupă de vânzările de propietăţi.

Hong Kong este cel mai scump oraş din lume când vine vorba de preţul locuinţelor, iar spaţiu mediu de locuit este de 150 de metri pe persoană.

În medie, în Hong Kong, un muncitor calificat ar trebui să muncească 20 de ani pentru a-şi permite un apartament de 650 de metri pătraţi în centru oraşului.

Apartamentele care sunt vândute cu o cotă de 30% sub valoarea pieţei au fost dezvoltate de societatea non-profit Housing Society. În ziua în care au apărut ştiri despre cel mai scump apartament din Asia, autorităţile din Hong Kong au primit cereri de la 88.000 de familii pentru cele 620 de case subvenţionate disponibile. Această cerere a însemnat un record de la reluarea vânzărilor de locuinţe subvenţionate în 2013.

Programele care încredinţau case subvenţionate oamenilor au fost întrerupte în 2002, un efort de creştere a preţurilor proprietăţilor. Potrivit South China Morning post, preşedintele Housing Society, Marco Wu Moon-hoi, a declarat că dezechilibrul dintre cerere şi ofertă este „foarte îngrijorător”.

sursa: www.zf.ro foto World News

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved