Mercedes a confirmat un rival pentru BMW X6, bazat pe ML – oligarh
mie, Oct 9th, 2013

Mercedes a confirmat un rival pentru BMW X6, bazat pe ML

 

Mercedes vrea să profite de pe urma segmentului inaugurat de BMW X6. germanii au dat undă verde unui SUV coupe care se va bate cu BMW X6.

Atunci când a debutat pe piaţă, BMW X6 a fost criticat pentru designul său. Treptat, s-a dovedit că germanii nu au greşit cu nimic când au gândit un SUV coupe. Publicul a fost primul care a confirmat că ideea este fezabilă şi chiar optimă din punct de vedre financiar. X6 s-a vândut foarte bine şi a depăşit aşteptările iniţiale.

Succesul a născut însă şi invidie în rândul celolalţi constructori. Audi şi-a exprimat interesul de a crea un rival şi, mai nou, şi Mercedes. Surse de la Stuttgart, cu funcţie de conducere în cadrul Mercedes, au confirmat, sub protecţia anonimatului, că proiectul unui SUV coupe, botezat de presă MLC, a fost deja aprobat şi a primit undă verde pentru producţie.

După cum o sugerează şi numele, modelul va fi o variantă coupe a actualului ML, bazată pe aceeaşi platformă cu cea a SUV-ului actual. Gama de motorizări va include propulsoare pe benzină, cu injecţie directă, cu şase sau opt cilindri, suficient de generoase. În Europa, ML Coupe va dispune şi de mai multe unităţi diesel, la mare căutare. Nu va lipsi nici versiunea AMG, pregătită de divizia de performanţă din Affalterbach.

Mercedes speră să dea lovitura cu acest nou model, având în vedere că pe piaţă există cerere. Germanii speră şi la un profit însemnat, având în vedere că toate costurile de inginerie vor fi reduse, fiind vorba despre un ML cu o caroserie diferită.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved