Model vintage de automobil de curse, vandut la licitatie cu pretul record de 29,6 milioane dolari – oligarh
lun, Iul 15th, 2013

Model vintage de automobil de curse, vandut la licitatie cu pretul record de 29,6 milioane dolari

 

Un model vintage de curse, fabricat de compania Mercedes, a devenit cel mai scump automobil vandut vreodata la licitatie. A fost achizitionat de un colectionar, cu suma de 19,6 milioane lire sterline (29,6 milioane dolari), vineri, in Marea Britanie, relateaza Reuters.


Automobilul Mercedes-Benz W196, fabricat in 1954, cu care cvintuplul campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio a castigat doua curse din categoria Grand Prix, a devenit, totodata, cel mai scump model Mercedes vandut la licitatie, au declarat reprezentatii casei Bonhams, organizatoarea acestui eveniment, care a avut loc in cadrul Goodwood Festival of Speed in sudul Angliei.

Precedentul record era detinut de un model Ferrari 240 Testa Rosa, fabricat in 1957, care a fost vandut la licitatie cu 15,39 de milioane de dolari in anul 2011.

Modelul Mercedes-Benz W196, cu opt cilindri de 2,5 litri, a facut istorie in cursele de automobilism. Cursele castigate de Juan Manuel Fangio in 1954 in Grand Prix-urile din Germania si din Elvetia au reprezentat primele doua victorii consecutive repurtate de echipa de Formula 1 a constructorului Mercedes-Benz in circuitul automobilistic dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Acea masina a concurat in cinci curse de Grand Prix din campionatul mondial de Formula 1.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved