Nissan a plătit taxe de şcolarizare de peste 600.000 de dolari pentru toţi copiii lui Carlos Ghosn – oligarh
mar, Mar 26th, 2019

Nissan a plătit taxe de şcolarizare de peste 600.000 de dolari pentru toţi copiii lui Carlos Ghosn

Nissan Motor a plătit taxe de şcolarizare pentru toţi cei patru copii ai fostului preşedinte al companiei Carlos Ghosn, în perioada 2004-2015, în contextul în care toţi au studiat la Universitatea Stanford, potrivit Bloomberg.

Clauza a făcut parte din contractul de angajare semnat de Ghosn în 1999, când a fost angajat ca CEO al producătorului japonez.

Beneficiul nu este comun printre executivii de top, iar suma plătită de companie se ridică undeva la 601.000 de dolari, potrivit taxelor de şcolarizare practicate de Stanford în acea perioadă.

Nissan a refuzat să comenteze pentru publicaţia americană detaliile pachetului salarial al executivului.

Ghosn, 65 ani, a fost judecat în Japonia pentru că nu şi-a raportat corect veniturile de zeci de milioane de dolari de la Nissan şi pentru că a delapidat banii companiei. El a negat acuzaţiile şi aşteaptă procesul după ce a stat 108 zile într-o închisoare din Tokyo.

Taxele de şcolarizare pentru copii se adaugă la lunga listă de beneficii pe care Ghosn le-a obţinut de la Nissan şi de la alianţa cu Renault şi Mitsubishi Motors, printre ca şi case de lux pe patru continente şi o nuntă la Palatul Versailles.

sursa www.businessmagazin.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved