Noua modă. Cum să cheltuieşti o avere ca să arăţi ca un om al străzii – oligarh
joi, Mar 21st, 2019

Noua modă. Cum să cheltuieşti o avere ca să arăţi ca un om al străzii

Brandul italian de lux Gucci a stârnit controverse în rândul publicului după ce a lansat un nou model de pantofi sport cu un design care îi face să pară murdari şi uzaţi, la un preţ uriaş, de sute de dolari.

870 de dolari este preţul de pornire al noii linii de încălţăminte, atât în cazul gamei pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. O versiune de vârf a gamei ajunge însă şi la 930 de dolari, iar un alt model, decorat cu un lanţ detaşabil, costă nu mai puţin de 1.590 de dolari.

Pantofii sport fost numiţi „Screener” după o schemă defensivă din jocul de baschet, potrivit site-ului companiei. Aceştia pot fi cu uşurinţă descrişi ca fiind murdari, şi costă 870 de dolari.

În contrast cu aceştia, modelul iconic de pantofi Stan Smith lansat de Adidas în 1873, care se aseamănă cu noul model de încălţăminte Gucci, avea un preţ mult mai rezonabil, de doar 80 de dolari.

Mulţi urmăritori de pe Twitter ai companiei Gucci s-au declarat şocaţi de aspectul şi preţul creaţiilor, şi le consideră, deopotrivă, „ridicole”: „Practic, arată ca ceva ce ai cumpăra de la Goodwill cu 40 de dolari”, spune Bubba Culpepper, un utilizator. O altă persoană spune că ar putea să îşi murdărească singur încălţămintea şi ar arăta mai bine. „Pur şi simplu nu înţeleg de ce case de modă importante, precum Gucci, Balenciaga, LV, produc aceste încălţări care par murdare, şi cer o căruţă de bani pe ele. Sunt convins că aş putea să fac o pereche de adidaşi care costă de zece ori mai puţin să arate de zece ori mai bine”, adaugă Zechariah, un alt utilizator.

În timp ce publicul critică noua linie de încălţăminte a casei de modă, site-ul de modă Net-A-Porter laudă creaţiile, spunând că acestea vor arăta „incredibil cu orice sunt purtate, de la rochii la blugi.”

sursa www.businessmagazin.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved