Noul El Dorado al constructorilor. Mercedes, BMW şi Audi vor deschide fabrici în această ţară – oligarh
sâm, Iun 28th, 2014

Noul El Dorado al constructorilor. Mercedes, BMW şi Audi vor deschide fabrici în această ţară

Daimler şi Nissan Motor vor produce vehicule de lux la o nouă fabrică de 1 miliard de euro (1,4 miliarde dolari) care va fi construită în Mexic, acesta fiind cel mai mare proiect convenit de cele două companii în cadrul unui parteneriat vechi de patru ani, relatează Bloomberg.

Cei doi constructori auto vor asambla până la 300.000 de automobile Mercedes-Benz şi Infiniti, la o unitate de producţie care va fi înfiinţată îin apropierea fabricii Nissan din Aguascalientes, deschisă în noiembrie 2013, într-un proiect de 2 miliarde de dolari.

Noua unitate de producţie va intra în exploatare în 2017.

„Acest proiect arată cum colaborarea noastră, care a început în Europa, a dobândit anvergură mondială”, a declarat Carlos Ghosn, director general al alianţei Renault-Nissan.

Daimler colaborează cu alianţa Renault-Nissan din 2010. Parteneriatul, concentrat iniţial pe maşinile de oraş şi vehiculele comerciale uşoare, s-a extins între timp pentru a include motoare şi sisteme de transmisie.

Proiectul anunţat vineri va ajuta extinderea gamei Infiniti şi reducerea costurilor pentru Mercedes, care vrea să devanseze BMW în privinţa vânzărilor şi profitului, până la sfârşitul deceniului.

Daimler şi Nissan vor crea o companie mixtă cu participaţii egale pentru administrarea construcţiei şi operării fabricii din Mexic, care va ajunge la aproape 5.700 de angajaţi.

Producţia modelelor Infiniti este programată să înceapă în 2017, iar pentru Mercedes un an mai târziu.

Cele două companii anticipează că fabrica va ajunge la capacitate maximă în 2021.

Cu această decizie, Mercedes urmează exemplul Audi, al doilea mare producător de automobile de lux din lume, care vrea să înceapă asamblarea de SUV-uri în oraşul mexican San Jose Chiapa, în 2016.

BMW analizează mai multe amplasamente în Mexic, pentru o nouă fabrică în America de Nord, au declarat în aprilie persoane apropiate situaţiei.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved