Rusia: Gazprombank are nevoie de ajutorul statului – oligarh
mar, Noi 25th, 2014

Rusia: Gazprombank are nevoie de ajutorul statului

UKRAINE-CRISIS/GAZPROMBANK

Gazprombank, al treilea grup bancar din Rusia, solicita guvernului de la Moscova un ajutor de stat de aproximativ 100 miliarde ruble (2,23 miliarde dolari) pentru majorarea capitalului. Bani care, daca cererea se aproba, vor fi luati din Fondul Naţional de Sănătate.

Gazprombank a intrat pe lista sanctiunilor UE in iulie anul curent, alaturi de Sberbank, VTB Bank, Vnesheconombank şi Rosselkhozbank, ca răspuns la implicarea Rusiei în estul Ucrainei. Prin urmare, investitorii europeni nu au voie sa achiziţioneze acţiuni sau obligaţiuni cu scadenţa de peste 90 de zile emise de aceste institutii.

De asemenea, Guvernul de la Moscova analizează acordarea unui ajutor de stat de până la 250 miliarde de ruble celui de-al doilea grup bancar rus, VTB, cu subsidiare în Austria şi Cipru.

Sancţiunile impuse companiilor ruseşti din sectorul bancar, energetic, militar aveau ca obiectiv penalizarea Rusiei pentru rolul său în conflictul din Ucraina. Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat măsuri de limitare a accesului la capital pentru Moscova.

sursa: incomemagazine.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved