Simona Halep inclusă în topul celor mai bine plătite sportive din lume! Suma fabuloasă câştigată de Halep în ultimul an – oligarh
joi, Aug 17th, 2017

Simona Halep inclusă în topul celor mai bine plătite sportive din lume! Suma fabuloasă câştigată de Halep în ultimul an

Simona Halep (25 de ani) ocupă locul al 10-lea în topul celor mai bine plătite sportive ale lumii! Jucătoarea de tenis a obţinute sume impresionante atât din premii, cât şi datorită contractelor de sponsorizare.

Halep a adunat peste 6 milioane de dolari în ultimul an

Halep a strâns 6,2 milioane de dolari în perioada iunie 2016 – iunie 2017, fiind inclusă de Forbes în Top 10 al celor mai bine plătite sportive ale lumii (locul 10)! Simona a reuşit multe performanţe notabile în această perioadă şi a fost recompensată pe măsură de organizatorii turneelor WTA, cu aproximativ 4,7 milioane de dolari. Restul de 1,5 milioane de dolari reprezintă încasări provenite din sponsorizări.

“Simona Halep este în Top 10 WTA de aproape 200 de săptămâni. Este cea mai lungă perioadă din tenisul feminin. Starul născut în România a încheiat un contract pe mulţi ani cu Mercedes Benz România. Cel mai mare contract de sponsorizare îl are cu Adidas“, au scris jurnaliştii de la Forbes despre constănţeanca în vârstă de 25 de ani.

În Top 10 al celor mai bine plătite sportive ale lumii au fost incluse 8 jucătoare de tenis

Simona a adunat o avere impresionantă în ultimul an, însă a fost depăşită de alte 7 jucătoare de tenis în topul respectiv! Diferenţa a fost făcută de contractele de sponsorizare mult mai valoroase deţinute de tenismenele din Vest. Pe primul loc se află Serena Williams, sportivă care a acumulat 27 de milioane de dolari (doar 8 milioane din premii), în condiţiile în care s-a retras la începutul sezonului după ce a rămas însărcinată.

Iată cum arată Top 10 al celor mai bine plătite sportive ale lumii, în care au fost incluse 8 jucătoare de tenis:

  • 1. Serena Williams (SUA – tenis) – 27 de milioane de dolari;
  • 2. Angelique Kerber (Germania – tenis) – 12,6 milioane;
  • 3. Danica Patrick (SUA – automobilism) – 12,2 milioane;
  • 4. Ronda Rousey (SUA – arte marţiale mixte) – 11 milioane;
  • 5. Venus Williams (SUA – tenis) – 10,5 milioane;
  • 6. Garbine Muguruza (Spania – tenis) – 7,7 milioane;
  • 7. Caroline Wozniacki (Danemarca – tenis) – 7,5 milioane;
  • 8 Agnieszka Radwanska (Polonia – tenis) – 7,3 milioane;
  • 9. Eugenie Bouchard (Canada – tenis) – 7,1 milioane;
  • 10. Simona Halep (România – tenis) – 6,2 milioane.

sursa: www.prosport.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved