Steve Jobs îl detesta atât de mult pe acest angajat al Microsoft încât a ajuns să facă iPhone – oligarh
mie, Iun 28th, 2017

Steve Jobs îl detesta atât de mult pe acest angajat al Microsoft încât a ajuns să facă iPhone

Scott Forstall, fostul şef al diviziei software din cadrul Apple, a povestit o anecdotă despre cum a ajuns Steve Jobs să facă smartphone-ul iPhone. Soţia cofondatorului Apple avea o prietenă bună al cărei soţ lucra, într-o poziţie înaltă, la rivala Microsoft. De fiecare dată când Jobs interacţiona cu bărbatul respectiv, al cărui nume nu este cunoscut, şeful Apple se enerva.

Individul respectiv i-a spus o dată lui Jobs că Microsoft are o tehnologie pentru o tabletă şi un stylus care este atât de tare încât într-o zi „va domina lumea”. Este vorba, probabil, despre proiectul Microsoft Tablet PC.

Acest moment l-a determinat pe Steve să pornească, la Apple, propriul proiect pentru tabletă. Însă el nu era de acord cu ideea de a controla un dispozitiv mobil prin intermediul unui stylus. „În primul rând sunt idioţi (n.e. – cei de la Microsoft). Nu foloseşti un stylus. Ne-am născut cu zece astfel de dispozitive”, i-a spus Jobs echipei sale, făcând referire la degete.

Echipa Apple a început lucrul la noul display, care trebuia să răspundă uşor la comenzile primite prin intermediul degetelor. După ce i-a fost prezentat ecranul tactil multitouch pentru noul dispozitiv, şeful Apple a fost atât de încântat de el încât a decis să îl folosească pe un telefon. Aşa a apărut iPhone. Apple avea să lanseze propria tabletă cu ecran tactil trei ani mai târziu, în 2010.

Sursa: BGR,FT www.go4it.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved