Tara unde exista moneda de 1 milion de dolari, care valoreaza de fapt 50 de milioane datorita materialului din care e facuta – oligarh
joi, Iun 25th, 2015

Tara unde exista moneda de 1 milion de dolari, care valoreaza de fapt 50 de milioane datorita materialului din care e facuta

tara-unde-exista-moneda-de-1-milion-de-dolari-care-valoreaza-de-fapt-50-de-milioane-datorita-materialului_size9

„Cangurul de Aur” este cea mai mare moneda din aur din lume, potrivit Guinness World Records. Cantareste 1.012 kg, are un diametru de 80 cm, 13 cm grosime si este facuta din 99,99% aur pur. 18 luni au fost necesare pentru confectionarea ei.

Moneda are o valoare nominala de 1 milion de dolari australieni (1,03 milioane USD), insa aurul din care este facuta valoreaza peste 50 de milioane de dolari australieni (51,5 milioane USD). 

Cei care au creat-o s-au inspirat din seria populara a monedelor intitulate ”Australian Kangaroo gold”, realizata de monetaria din Perth Minth, incepand cu 1989, potrivit www.1tonnegoldcoin.com, transmite Agerpres.

tara-unde-exista-moneda-de-1-milion-de-dolari-care-valoreaza-de-fapt-50-de-milioane-datorita-materialului_1

Moneda a fost comandata pentru a marca Jubileul de Diamant, aniversarea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar si vizita Majestatii Sale din octombrie 2011, si a fost prezentata la 9 februarie 2012, de catre monetaria din Perth, Australia.

Chipul reginei se afla inscriptionat pe fata monedei, in timp ce pe spate este imprimat unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale Australiei, cangurul rosu. 

Sursa foto: www.1tonnegoldcoin.comincont.stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved