Tesla vrea să vândă 10.000 de maşini electrice pe an în Germania – oligarh
joi, Oct 31st, 2013

Tesla vrea să vândă 10.000 de maşini electrice pe an în Germania

Elon Musk, şeful Tesla Motors, vrea să vândă 10.000 de unităţi pe an pe piaţa din Germania. Apoi, constructorul plănuieşte extinderea reţelei de încărcare din Germania.

20 de minute îi sunt necesare staţiei Supercharger pentru a încărca un Tesla Model S la 50% din capacitate.

Tesla Motors se aşteaptă să vândă 10.000 de unităţi pe an în Germania până în 2015, anunţă cei de la Automotive News. Vestea vine din publicaţia Welt am Sonntag, ai cărei jurnalişti au discutat cu Elon Musk despre viitorul mărcii pe piaţa din Germania.Aşteptările de vânzări ale lui Elon Musk se aplică până la dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare din Germania, moment în care şeful Tesla se aşteaptă la o veritabilă decolare a vânzărilor de automobile noi.

Până la sfârşitul lunii martie 2014, Elon Musk vrea să acopere jumătate din suprafaţa Germaniei cu staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Celebrele staţii Supercharger, dedicate modelelor Tesla, ar urma să asigure acoperire în toată Germania până la sfârşitul anului 2014. Tot până la sfârşitul anului viitor, Tesla va avea 25 de reprezentanţe în Germania, ţară în care Model S pleacă de la 71.400 euro.

O staţie Supercharger de la Tesla este capabilă să încarce acumulatorul la 50% din capacitate în doar 20 de minute. Utilizarea acestei reţele este gratuită pentru proprietarii de Model S, pe toată durata de exploatare a vehiculului. Fiecare staţie Supercharger are cel puţin patru puncte de încărcare, putând fi amplasate până la zece puncte de încărcare într-o staţie, în funcţie de importanţa acesteia.Cei de la Tesla decid amplasarea acestor staţii de încărcare în funcţie de cât de tranzitată va fi zona în care este amplasată staţia şi de importanţa acesteia pentru proprietarii de Model S.

sursa: www.automarket.ro, AutomotiveNews

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved