Tranzactia care a luat prin surprindere Wall Street-ul. Miliardarul John Paulson, a cumparat Steinway Musical Instruments – oligarh
joi, Aug 15th, 2013

Tranzactia care a luat prin surprindere Wall Street-ul. Miliardarul John Paulson, a cumparat Steinway Musical Instruments

 

John A. Paulson, miliardarul care detine un fond de hedging, are deja in colectia personala trei piane ale producatorului de renume mondial Steinway & Sons.

Potrivit The New York Times, valoarea cumulata a celor trei modele ajunge la zeci de mii de dolari.

Insa Paulson nu vrea sa se opreasca aici.

Miercuri, firma sa, Paulson & Company, a achizitionat Steinway Musical Instruments, pentru 512 milioane de dolari.

Tranzactia a luat prin surprindere comunitatea de pe Wall Street, avand in vedere ca firma miliardarului este specializata in cumpararea de ipoteci, aur si alte active din aceasta sfera.
Insa acesta spune ca explicatia este una simpla: pur si simplu iubeste pianele.

Paulson este casatorit cu romanca Jeni Zaharia (devenita Jeni Paulson), din anul 2000.

Steinway Musical Instruments, producatorul de piane, saxofoane si trompete, cu o traditie de 160 de ani, acceptase in iunie sa fie preluat de catre firma privata de investitii Kohlberg & Co, dar a anuntat luni ca a primit o oferta mai buna, potrivit The Guardian.

Reprezentantii Steinway au refuzat atunci sa faca publica identitatea noului ofertant, pe care l-a descris doar ca fiind „afiliatul unei firme de investitii ce manageriaza peste 15 miliarde de dolari”.

Cei de la Kohlberg erau dispusi sa ofere cate 35 de dolari pe actiune, ceea ce ar fi dus la o evaluare a producatorului de instrumente muzicale la 438 milioane de dolari. Noua oferta ridica insa stacheta la 477 milioane pentru compania fondata in 1853 in Manhattan, renumita pentru faptul ca inca isi asambleaza pianele manual.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved