Trei goluri date de Cristiano Ronaldo au crescut acţiunile Juventus cu 16% – oligarh
joi, Mar 14th, 2019

Trei goluri date de Cristiano Ronaldo au crescut acţiunile Juventus cu 16%

Echipele de fotbal europene care se tranzacţionează public se dovedesc a fi un succes atât pentru investitori, cât şi pentru fani, după ce performanţele echipei italiene Juventus din campionat au adus performanţe de neaşteptat pentru acţiunile listate pe bursa din Milano.

După o victorie cu 3-0 în faţa spaniolilor de la Atletico Madrid, printr-un hat-trick (trei goluri într-un meci – n. red.) realizat de Cristiano Ronaldo, Juventus a trecut în sferturile de finală ale competiţiei UEFA Champions League.

Pe fondul acestei victorii, miercuri la ora 17.50 acţiunile Juventus (JUVE) listate pe Bursa din Milano (BIT) se tranzacţionau la 1,42 euro pe acţiune, în creştere cu 16% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, ajungând astfel la o capitalizare de piaţă de aproape 1,5 mi­liarde euro.

Victoria echipei a fost cu atât mai surprinzătoare pentru fani şi investitori cu cât italienii pierduseră cu 0-2 în prima manşă, iar analiştii susţineau că probabilitatea unei calificări este de doar 5,9%.

Această calificare are şi implicaţii financiare semnificative, ceea ce a adus veşti bune pentru investitori. Cei care ajung în sferturile de finală ale competiţiei UEFA Champions League primesc garantat 10,5 mi­lioane de euro şi o şansă la încă 31 milioane euro dacă trec în etapa următoare. Mai mult, succesul obţinut în cea mai prestigioasă competiţie europeană aduce sponsori mai importanţi.

sursa www.zf.ro foto The Inner Sane

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved