Twitter se pregateste de listare. Cum vor evita greseala Facebook – oligarh
mar, Oct 9th, 2012

Twitter se pregateste de listare. Cum vor evita greseala Facebook

Twitter a invatat din greselile Facebook. Firma se concentreaza in prezent sa atraga noi utilizatori si sa gaseasca modalitati pentru a genera venituri din publicitate, inainte sa-si planuiasca listarea la bursa.

Twitter are in prezent 140 de milioane de utilizatori si previzioneaza pentru 2014 profituri de un miliard de dolari, relateaza Bloomberg. Aceasta prognoza este dubla fata de cea realizata de catre cei la eMarketer.

„Compania este deja faimoasa la nivel mondial si are un impact masiv”, a declarat Directorul Financiar al Twitter, Ali Rowghani. Oficialii firmei nu au dorit sa ofere detalii despre lansarea Ofertei Publice Initiale a companiei, precizand ca doresc intai sa gaseasca mai multe solutii de a capitaliza popularitatea castigata.

Recent, Twitter a impus reguli mai stricte privind dreptul de redifuzare al postarilor, ceea ce ii ofera si mai mult control asupra utilizarii continutului sau, dar si posibilitatea de a obtine castiguri financiare din aceste drepturi.

Ali Rowghani a fost anterior CFO al Pixar si va avea responsabilitatea pavarii drumului companiei catre listarea la bursa.

Twitter va fi cel mai probabil cea mai importanta firma de servicii Web pentru consumatori care va iesi la bursa, dupa ce Facebook a pierdut aproximativ jumatate din valoarea sa de la debutul pe piata de capital.

„Precum Facebook, Twitter va reprezenta o Oferta Publica Initiala de profil inalt si va fi monitorizata chiar mai indeaproape ca urmare a greselilor Facebook”, a declarat Lise Buyer, director la Class V Group din SUA.Sursa: Business24.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved