UBS, cea mai mare banca din Elvetia, ar putea primi o amenda record de 4,9 mld euro in Franta – oligarh
lun, Oct 6th, 2014

UBS, cea mai mare banca din Elvetia, ar putea primi o amenda record de 4,9 mld euro in Franta

ubs-a-inregistrat-pierderi-de-2-mld-dolari-in-trimestrul-patru-din-cauza-unei-amenzi_size9

UBS, cea mai mare banca din Elvetia, ar putea primi o amenda record de 4,9 miliarde de euro din partea autoritatilor franceze, pentru ca a ajutat clienti din Franta sa ascunda bani in conturi offshore, relateaza Bloomberg.

UBS ar fi ajutat o parte dintre clientii francezi sa ascunda o suma totala de 9,8 miliarde de euro, pentru a nu plati taxele aferente catre statul francez.

Pedeapsa pentru o astfel de infractiune este amendarea cu jumatate din suma vizata de evaziunea fiscala, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Banca elvetiana si-a prezentat pozitia fata de acest printr-o declaratie oficiala in care isi sustine nevinovatia:

Baza pentru calculele facute in acest caz este complet artificiala, speculativa si nebazata pe fapte. Acest caz se afla inca in faza de investigatie formala si vom continua sa ne aparam cu tarie”.

Actiunile UBS au scazut cu 3,2% in timpul sedintei de tranzactionare de vineri, odata cu aparitia acestei informatii.

In septembrie, banca din Elvetia a pierdut apelul intentat la o curte de justitie din Franta in legatura cu plata unei cautiuni de 1,1 miliarde de euro dispuse de instantele franceze, in cazul acestei investigatii.

UBS a protestat impotriva modului in care autoritatile franceze au gestionat ancheta, acuzand inclusiv scurgerea unor informatii din cadrul investigatiei in presa.

In 2009, UBS a platit o amenda de 870 de milioane de dolari catre Statele Unite, pentru a evita un proces, tot in cadrul unei investigatii vizand evaziunea fiscala. Atunci, cea mai mare banca din Elvetia a recunoscut ca a ajutat mii de clienti americani sa evite plata impozitelor catre stat.  De asemenea, anul acesta, UBS a platit aproximativ 300 de milioane de euro pentru a incheia un acord cu autoritatile din Germania in urma unei anchete privind evaziunea fiscala.  Nu in ultimul rand, UBS se afla in prezent sub investigatie in Belgia, tot din cauza unor suspciuni legate de spalarea de bani.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved