Un sfert dintre masinile din Dubai vor fi smart si fara sofer pana in 2030 – oligarh
mar, Apr 26th, 2016

Un sfert dintre masinile din Dubai vor fi smart si fara sofer pana in 2030

Dubaiul ar putea ravni la statutul de oras inteligent, cel putin din prisma transportului urban. Un mesaj postat pe Twitter de seicul Mohammed bin Rashid dezvaluie planurile acestuia de a revolutiona viata in regatul sau.

„Astazi lansam Strategia de Transport Autonom a Dubaiului. Pana in 2030, 25% din cursele efectuate in Dubai vor fi facute la bordul masinilor fara sofer”, a anuntat seicul, care detine si functie de premier al Emiratelor Arabe Unite, citat de Gulf News.

Primul pas

Saptamana aceasta, Dubaiul este gazda Congresului Uniunii Internationale a Transportatorilor Publici, in oras fiind aduse mai multe autovehicule fara sofer, cu o capacitate de 10 locuri, acestea urmand sa efectueze teste pe strazile metropolei din Golful Persic.

„De astazi am lansat si cereri de oferta in cadrul programului Provocare in Transportul Autonom, cel mai mare concurs de idei din lume adresat centrelor de cercetare si dezvoltare care reusesc sa aplice solutiile lor la problemele Dubaiului”, a mai precizat conducatorul orasului-regat.

Indeplinirea visului seicului Mohammed, acela de a revolutiona trasportul din „orasul-miraj” pana in 2030, ar putea face din Dubai cel mai dezvoltat oras-smart al lumii si ar garanta obtinerea unei economii sustenabile in interiorul Emiratelor.

„Strategia ne-ar putea ajuta sa realizam venituri si economii de aproximativ 6 miliarde de dolari anual”, s-a arat convins seicul.

Eficienta ridicata

Cresterea eficientei serviciilor de transport public cu 20%, reducerea cheltuielilor in acest sector, precum si reducerea costurilor de poluare ar urma sa garanteze obtinerea importantelor economii la bugetul Dubaiului.

In plus, seicul Mohammed considera ca productivitatea localnicilor ar urma sa creasca cu 13%, angajatorii din oras si navetistii castigand pana la 396 de milioane de ore anual ca urmare a descongestionarii traficului.

Proiectul initiat de liderul micului emirat va fi gestionat in comun de Autoritatea de Transport Rutier si Fundatia pentru Viitorul Dubaiului.

„Va fi primul proiect al fundatiei de a creiona un model de oras futurist. Dubaiul evolueaza intr-un laborator global pentru tehnologie si cercetare-dezvoltare”, afirma Mohammed bin Rashid.

sursa: www.business24.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved