Un tânăr de 17 ani a luat 30.000 de lire din contul mamei sale pentru a săpa un şanţ. Cum a reuşit să pună pe picioare o afacere de milioane – oligarh
mie, Feb 13th, 2019

Un tânăr de 17 ani a luat 30.000 de lire din contul mamei sale pentru a săpa un şanţ. Cum a reuşit să pună pe picioare o afacere de milioane

Când avea doar 17 ani, Andrew Michael a luat o decizie care avea să-i schimbe viaţa: el a cheltuit 30.000 de lire sterline de pe cardul de credit al mamei sale, fără să-i spună acesteia nimic.

În 1997, Michael locuia alături de părinţii săi în Cheltenham, în vestul Marii Britanii, când a descoperit o oportunitate de afaceri. În timp ce înregistra un website alături de un coleg, el şi-a dat seama că foarte puţine companii de găzduire web ofereau servicii pentru organizaţiile mici.

„Toate centrele de găzduire din Marea Britanie ţinteau companii mari”, povesteşte pentru cei de la BBC Andrew Michael, ajuns acum la vârsta de 39 de ani. „Am observat că sunt multe afaceri mici sau simpli indivizi care caută un serviciu simplu şi uşor de folosit.”

Fără să stea pe gânduri, el a pus bazele unei companii de găzduire web numite Fasthosts. „Aveam deja calculatoare acasă, iar software-ul l-am scris singuri. Mai aveam nevoie doar de o conexiune ultra-rapidă la internet, lucru care, la acea vreme, necesita săparea unui şanţ.”

Andrew a folosit cardul de credit al mamei sale pentru a comanda lucrarea şi pentru a publica câteva reclame în ziarele locale; pariul său a fost că încasările din prima luna vor putea acoperi suma de 30.000 de lire sterline pe care o luase din contul mamei sale.

În mod surprinzător, pariul său a fost unul câştigător: „La finalul lunii, aveam destui clienţi şi bani pentru a restitui toată suma.”

Nouă ani mai târziu, Andrew Michael a vândut afacerea pentru 61,5 milioane de lire sterline; cu partea sa, de 46 de milioane, a mai pus pe picioare o firmă de stocare în cloud. A vândut-o şi pe aceasta, pentru o sumă care nu a fost făcută publică.

În prezent, Andrew Michael este CEO al Bark, o companie care permite oamenilor să comande online servicii de la diverşi profesionişti.

sursa www.businessmagazin.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved