Urme de cocaină, descoperite în toaletele parlamentului britanic. „E ceva putred în instituţia aceasta” – oligarh
mar, Iul 16th, 2013

Urme de cocaină, descoperite în toaletele parlamentului britanic. „E ceva putred în instituţia aceasta”

 


O anchetă realizată de jurnaliştii publicaţiei The Sun a dezvăluit că în nouă dintre toaletele Palatului Westminster au fost descoperite urme de cocaină.

Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât acestea au fost localizate în zonele în care turiştii care vizitează Parlamentul britanic nu au acces, însă unde deseori sunt organizate diverse recepţii.

„Această descoperire sugerează că unii politiceni – atât din Camera Lorzilor, cât şi din Camera Comunelor – consumă droguri în mod regulat, ignorând controalele riguroase de securitate şi pe cei 500 de poliţişti şi agenţi de pază”, precizează sursa.

Pentru depistarea urmelor de cocaină, reporterii sub acoperire au utilizat mai multe folii speciale care, odată aşezate pe suprafeţele pe care existau urme de substanţe stupefiante, se colorează în albastru.

De obicei, acest instrument este folosit atât de Poliţie, cât şi de agenţii de securitate atunci când percheziţionează celulele deţinuţilor.

Astfel, pe capacele mai multor toalete din clădirea istorică au fost găsite urmele „liniuţelor” de cocaină, dar şi uşoare zgârieturi relizate cel mai probabil în timp ce dozele erau împărţite.

Cele mai multe urme au fost descoperite în zonele private din apropierea birourilor Conservatorilor şi ale Liberal-Democraţilor.

Reacţiile politicienilor nu au întârziat să apară, primul care a comentat pe marginea acestui subiect fiind parlamentarul Douglas Carswell. „Asta înseamnă că este ceva putred în instituţia aceasta”, a spus el.

Cu toate astea, purtătorul de cuvând al Parlamentului Britanic a arătat că „anual, peste un milion de turişti vizitează clădirea”. „Este imposibil să ştii cine este implicat. Agenţii noştri de securitate se concentrează pe prevenirea incidentelor, dar când sunt descoperite droguri se iau măsurile necesare”, a adăugat acesta.

Jurnaliştii britanici care au întreprins ancheta au precizat că toate datele adunate şi dovezile au fost transmise atât oficialilor din Parlament, cât şi Poliţiei.

Potrivit sursei citate, numărul consumatorilor de droguri a crescut semnificativ în ultimii 20 de ani, astfel că în prezent peste 1 milion de britanici sunt dependenţi cocaină.

Aceştia plătesc în medie 42 de lire (circa 48 de euro, n. red) pentru un gram, a cărui puritate variază între 8 şi 20%.
foto: The Sun
sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved