Vânzările BMW şi Audi au crescut semnificativ în primul semestru, datorită cererii din SUA şi Asia – oligarh
mar, Iul 9th, 2013

Vânzările BMW şi Audi au crescut semnificativ în primul semestru, datorită cererii din SUA şi Asia

 


Vânzările pe plan mondiale ale BMW, cel mai mare producător de maşini de lux din lume, au crescut în iunie cu 9,4%, la 153.075 automobile şi SUV-uri, datorită cererii puternice din SUA şi Asia, transmit Xinhua şi Reuters.

În primul semestru din 2013, livrările BMV au urcat cu 7,7%, la 804.208 unităţi, a anunţat compania germană.

Grupul BMW, care include şi vehiculele Mini şi Rolls-Royce, a anunţat vânzări record în iunie, de 184.489 vehicule, în creştere cu 6,9% faţă de perioada similară din 2012, în timp ce în primele şase luni livrările au înregistrat un avans de 6%, la 954.521 unităţi.

Şi producătorul german de maşini de lux Audi a raportat creşterea vânzărilor în iunie, cu 5,5%, la 140.300 automobile şi SUV-uri, datorită cererii puternice din SUA, Marea Britanie şi China, care a compensat declinul în Europa.

În perioada ianuarie-iunie 2013, livrările Audi, divizie a Volkswagen, au urcat cu 6,4%, la 780.500 unităţi, cea mai ridicată cifră de vânzări din istoria companiei.

‘Noile modele A3 şi SUV-urile Q3 şi Q5 SUV au contribuit semnificativ la creşterea susţinută a vânzărilor noastre pe plan mondial, în prima jumătate a anului’, a declarat Luca de Meo, director în cadrul Audi.

Săptămâna trecută, şi producătorul auto german Daimler a raportat majorarea vânzărilor cu 6,4%, datorită cererii puternice din China, prima piaţă auto a lumii.
sursa: www.capital.ro, Agerpres

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved