Warren Buffett are răspunsul perfect dacă nu vrei să investeşti în afacerea unui prieten – oligarh
mar, Mai 15th, 2018

Warren Buffett are răspunsul perfect dacă nu vrei să investeşti în afacerea unui prieten

„Oracolul din Omaha” a recunoscut în cadrul întâlnirii anuale a acţionarilor companiei Berkshire Hathaway, pe data de 5 mai, că regretă că nu a investit în companiile Amazon şi Google. Unul dintre acţionari s-a ridicat şi a întrebat: Şimţi acelaşi lucru şi despre faptul că nu ai investit în Microsoft?, relatează Quartz.

Întrebarea a fost  corectă, dar momentul în care a fost adresată a fost unul straniu. Pentru că fondatorul Microsoft, membru al consiliului de administraţie al companiei Berkshire, şi Bill Gates se aflau la aproximativ 15 metri depărtare de dealul unde „Oracolul din Omaha” susţinea şedinţa.

„În anii trecuţi, este foarte clar – răspunsul este o prostie”, a spus Buffett.

Foarte sceptic faţă de tehnologie, Buffett a mai spus că i-a luat prea mult timp să recunoască, că  gigantul Apple este o companie de produse de consum şi nu una tehnică.

Berkshire şi-a anunţat participaţia mică la Apple la începutul acestui an şi acum este al treilea cel mai mare acţionar al companiei.

Dar Microsoft nu va avea parte de o astfel de investiţie. Pe parcursul a mai multor zile, Buffett a spus că „ar fi o greşeală pentru Berkshire să cumpere acţiuni la Microsoft”.

sursa www.zf.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved