Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, te învaţă cum să economiseşti bani – oligarh
mar, Noi 13th, 2012

Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, te învaţă cum să economiseşti bani

În contextul climatului economic pe care îl traveresează întreaga lume în prezent, micile economii te pot salva. Iată căteva sfaturi de la miliardarul Warren Buffett pentru a economisi bani, centralizate de revista Forbes.

1. Pregătește-ți singur mâncarea pe care o iei la serviciu și nu-ți cumpăra de la firmele care livrează mâncare la locul de muncă. Un mod simplu de a face rost de mâncare pentru prânz este să pregătești mai mult pentru cină și ce rămâne să iei la muncă a doua zi.

2. Cumpără fructe și legume de sezon, care nu costă mult, și vânează ofertele supermarketurilor.

3. Cumpără alimente engros și păstrează-le în congelator. Nu te duce să cumperi alimente când ți-e foame.

4. Pregătește-ți mâncarea acasă și nu te duce la restaurant decât cu ocazii speciale. Dacă totuși te hotărăști să mănânci la restaurant, comandă-ți ceva ce nu-ți poți pregăti acasă.

5. Fă-ți cafea acasă și păstrează-o la serviciu într-un termos. De asemenea, folosește o sticlă de apă pe care o poți reumple, decât să-ți cumperi de fiecare dată alta.

6. Înainte de a merge la restaurant, bea acasă un pahar de vin sau un cocktail, în loc să ți le comanzi odată cu mâncarea. De obicei, la restaurant, băuturile sunt mult mai scumpe.

7. Taie tuburile de spumă de râs, de cremă de față sau de soare atunci când se termină conținutul, pentru a putea folosi și rămășițele de pe pereții recipientelor.

8. Dacă vrei să-ți cumperi ceva de îmbrăcat și nu este de extremă urgență, așteaptă să vină sezonul reducerilor. De exemplu, ia-ți costum de baie toamna sau haine de iarnă imediat după Crăciun.

9. Evită să faci shopping de recreere, fă-ți o listă cu tot ceea ce ai nevoie și nu cumpără nimic în plus. De asemenea, nu-ți cumpără un obiect de vestimentație dacă nu ai cu ce să-l asortezi.

10. Lasă-ți cartea de credit acasă și plătește cash.

11. Când îți inviți parteneră/partenerul la întâlnire în oraș, duceți-vă undeva unde sunt promoții de genul „Happy Hour”.

12 Gătește împreună cu partenerul. Pe lângă faptul că economisiți bani, modul în care va înțelegeți în bucătărie spune multe despre cum va veți înțelege pe tot parcursul vieții.

13. Cumpără-ți verighetele de la licitație.

14. Când aveți copii mici, împrumutați pătuțuri, cărucioare și haine de la prieteni sau rude care au avut la rândul lor copii mici.

15. Încearcă să ai tu însuți grijă de copil sau un alt membru al familiei, în primul an, pentru a nu plăti o bonă.

16. Până la vârsta de 12 ani, cumpără haine pentru copil de la reduceri sau second hand, pentru că oricum le arunci în anul următor. Acest lucru este valabil și pentru jucării.


17. Cumpără-ți mobilă de la licitație sau din târguri de specialitate.

18. Renovează-ți casa în timpul iernii. Zugravii nu au multe lucrări și acceptă să le dai mai puțini bani, numai că să aibă ceva de făcut.

19. Evită să te înregistrezi în bazele de date ale magazinelor, pentru a nu primi acasă oferte cărora să nu le poți rezista.

20. Nu te duce la teatru sau la cinema decât la filme și piese foarte bune, care au numai cronici laudative. Dacă totuși vrei neapărat să vezi un film, închiriază-l.

21. Planifică-ți vacanțele la începutul sau la sfârșitul sezonului, pentru că prețurile sunt mai mici și șansele că vremea să fie bună sunt mari.

22. Când călătorești cu avionul sau ești în vacanță, adu-ți de acasă mâncarea și băuturile pe care le consume pe aeroport sau la hotel, pentru a nu le cumpăra cu prețuri mult mai mari de la față locului, potrivit incont.ro.

sursa: www.libertatea.ro

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. anatoli spune:

    ha HA 😀

  2. Andrei spune:

    Buffet a fost ridicat in slavi prea mult in presa. Toti insa uita ca cresterile senzationale ale companiei au fost in trecut, din 2000 incoace Berkshire aduce profituri destul de mediocre.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved