Cum tipăresc americanii dolarii în 9 paşi

În fiecare zi, guvernul american tipăreşte aproximativ 40 milioane bancnote în valoare de 700 milioane dolari, bancnotele fiind create la cele două unităţi ale Biroului de Gravură şi Imprimare din Washington şi Fort Worth, Texas, potrivit Business Insider. Biroul de Gravură şi Imprimare este agenţia federală responsabilă pentru tipărirea banilor pentru întreaga ţară.

Tehnologia utilizată în prezent pentru tipărirea banilor diferă cu mult faţă de cea în care erau folosite utilajele cu abur pentru a tăia, separa şi ştampila primele bancnote din America în anul 1862.

Procesul de tipărire a bancnotele se realizează în nouă etape:

Specialiştii în gravură inscripţionează modele complicate în plăci de metal care vor fi imprimate apoi pe bancnote. Exită doar şapte gravori în ţară care fac această muncă şi fiecare este specializat pentru o anumită parte din modelul bancnotei, cum ar fi portretul, numerele, date sau semnătura.

Gravorii lucrează la o matriţă de bază care este reprodusă apoi pe plăcile metalice de imprimare.

Presele de imprimare de mare viteză sunt alimentate cu coli albe. Spre deosebire de hărtia folosită pentru ziare şi cărţi care este făcută din celuloză de lemn, hârtia pentru bancnote este fabricată din 75% bumbac şi 25% lână.

Mai întâi se imprimă imaginea de fundal pe bancnote, iar apoi pe faţă şi pe verso

După ce se usucă cerneală timp de 72 de ore, bancnotele sunt gata pentru presele de gravură şi se aşteaptă din nou trei zile pentru a se usca cerneala.

Se printează numărul de serie cu negru pe bancnote şi se pune emblema Trezorerie şi a Rezervei Federale.

Se verifica bancnotele şi se marchează pentru a fi înlăturate cele care au defecte.

Se taie bancnotele şi se grupează în teancuri de 100.

Calupurile de bani sunt trasnportate şi depozitate în siguranţă în trezoreria Rezervei Federale, urmând a fi distribuite ulterior



sursa: www.zf.ro

 
 

Etichete:, ,

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT