Nasdaq este investigata daca a respectat regulile la debutul actiunilor Facebook

Autoritatile de reglementare a pietei financiare din SUA invetigheaza daca Nasdaq a respectat regulile tehnice la debutul actiunilor Facebook de saptamana trecuta, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Evaluarea posibilelor incorectitudini tehnice face parte dintr-o investigatie mai larga a Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare (SEC) referitoare la rolul Nasdaq in oferta publica initiala a Facebook, inclusiv decizia de a continua tranzactiile, in pofida disfunctionalitatilor aparute, au spus sursele, citate de Mediafax.

Incalcarea regulilor de natura tehnica este o problema minora fata de alte probleme legate de oferta publica, dar SEC poate uneori sa deschida actiuni legale impotriva burselor folosindu-se de aceste deficiente ca punct de plecare.

In urma acestui scandal compania Facebook se va confrutnta si cu un proces colectiv dupa ce o firma de avocatura din Los Angeles a anuntat ca a depus deja o cerere de chemare in judecata impotriva ei. Faptul ca Facebook si Morgan Stanley, banca ce a condus oferta, au anuntat doar cateva institutii mari de reducerea estimarilor a atras dupa sine acuzatia ca ar fi actionat in mod discriminatoriu. Micii investitori care au cumparat actiuni Facebook la oferta publica initiala n-au primit la timp aceste informatii extrem de importante.



sursa: www.dailybusiness.ro

S-ar putea să îți placă și::

Yahoo isi numeste un nou sef pentru operatiunile d...
Nokia Siemens renegociaza o tranzactie de 1,2 mld ...
Profilul de Facebook, anexă la CV pentru unii anga...
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, criticat de ...
Deutsche Bank, Credit Suisse si Citigroup, pe list...
Actiunile Facebook, tranzactionate pe Nasdaq din 1...
 

Etichete:,

Leave a Reply