Actiunile Facebook, tranzactionate pe Nasdaq din 18 mai?

Turneul de prezentare (roadshow) pentru oferta publica initiala a Facebook va incepe luni, astfel ca actiunile companiei ar trebui sa intre la tranzactionare pe piata Nasdaq a bursei de la New York pe 18 mai, a declarat marti, pentru Reuters, o sursa apropiata situatiei.

Fondatorul si directorul general al companiei, Mark Zuckerberg, care a evitat pana in prezent prim planul in timpul procesului de listare a Facebook la bursa, va participa la roadshow, a aratat o alta sursa.

Contactati de Reuters, reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze informatiile.

Investitorii nu se asteptau ca Zuckerberg sa-si faca aparitia in timpul turneului, dupa ce a lipsit in martie de la o importanta intalnire cu analistii, sustinuta de directorul operational al Facebook, Sheryl Sandberg, si directorul financiar, David Ebersman.

Absenta sa din martie a iritat unii investitori, indignati ca Zuckerberg pare ca desconsidera Wall Street, desi va pastra controlul asupra companiei in urma ofertei publice initiale.

In timpul unui roadshow pentru o oferta publica initiala, directorii companiei prezinta strategia catre potentialii investitori. Un astfel de turneu dureaza pana la doua saptamani si, daca procesul se deruleaza suficient de bine, listarea la bursa poate avea loc cu cateva zile mai devreme.

Facebook vrea sa atraga cel putin 5 miliarde de dolari in cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata de o companie din sectorul IT. Se estimeaza ca cea mai mare retea de socializare din lume ar putea fi evaluata de investitori la 100 miliarde de dolari.



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

Facebook lanseaza carduri preplatite pentru achizi...
Angajatii Facebook ar putea vinde actiuni in valoa...
Ebay vrea sa extinda colaborarea cu Facebook
Stai pe Facebook? Retelele sociale ne transforma i...
Bono ar putea deveni cel mai bogat rocker de pe pl...
Cine sunt oamenii care au pus umarul la "succ...
 

Etichete:,

Leave a Reply