Bill Gates, citate celebre: „Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jignești pe tine” – oligarh
lun, Noi 26th, 2012

Bill Gates, citate celebre: „Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jignești pe tine”

Cofondatorul Microsoft Bill Gates a reușit în decursul anilor să facă o adevărată avere aflându-se ani la rând pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogați oameni de pe planetă. În prezent,  Fundaţia Gates susţine organizaţii care promovează proiecte pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie, accesului la servicii medicale, precum şi pentru reducerea sărăciei.

Bill Gates rămâne însă în istorie nu numai datorită impresionantei averi dobândite de-a lungul anilor, ci şi a unor replici mai mult sau mai puţin inteligente pe care le-a emis în cadrul interviurilor ori discursurilor sale de până acum.

Business Insider propune o listă cu cele mai interesante replici ale sale, relevante pentru că dezvăluie mici secrete, care l-au ajutat în carieră.

„În fiecare dimineaţă, dacă n-ai chef să te dai jos din pat, adu-ţi aminte că nu eşti încă printre cei bogaţi care-şi permit să doarmă cât vor şi-o să vezi ce chef de muncă te apucă imediat.”

„Când eram tânăr, credeam că banii şi puterea mă vor face fericit. Aveam dreptate.”

„În această afacere, când realizezi că ai probleme, este prea târziu să te salvezi”.

Despre definiția unui om inteligent, Bill Gates spunea: „Este un concept evaziv. E vorba de o anumită claritate, o abilitate de a abosorbi faptele. Să te afli într-o situație, să ți se explice ceva și tu să spui imediat >>Ce crezi despre asta?<< să pui o întrebare profundă, să o absorbi în timp real. Capacitatea de a-ți aminti. Să vorbești despre domenii care nu păreau să aibă legătură la început. O anumită creativitate care permite oamenilor să fie eficienți”.

Despre relația cu Steve Jobs
„Lumea rareori întâlnește pe cineva care să aibă impactul profund pe care Steve l-a avut și efectele care vor fi resimțite de multe generații viitoare. Pentru cei dintre noi, suficient de norocoși să lucrăm împreună cu el, a fost o onoare imensă. O să îmi lipsească Steve foarte mult”.

„Cei mai supărați clienți ai tăi sunt cea mai mare sursă de inspirație.”

„Oamenilor nu le pasă de stima ta de sine. Ei se așteaptă să realizezi ceva înainte ca tu să fii mulțumit de tine”.

„Înainte să te naști, părinții tăi nu erau atât de plictisitori cum sunt acum. Ei ai ajuns așa fiindcă plătesc facturi, îți spală hainele și te ascultă când vorbești despre cât de grozav crezi că ești. Așa că, înainte să salvezi pădurea tropicală de paraziții generației părinților tăi, încearcă deparazitarea dulapului din camera ta”.

„Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jignești pe tine”.

„Succesul este un profesor slab. Îi păcăleşte pe oameni isteţi, făcându-i să creadă că sunt infailibili”.

„Vorbind exclusiv din punctul de vedere al alocării resurselor de timp, religia nu este foarte eficientă. Aş putea face mult mai multe lucruri într-o dimineaţă de duminică”.

„Fii drăguț cu tocilarii. Există șanse să ajungi să lucrezi pentru unul dintre ei”.

„Viața nu e corectă. Obișnuiește-te cu asta!”

„Este bine că sarbătorești succesul, dar e mult mai important să iei aminte de greșelile făcute”.

„Întodeauna supraestimăm schimbările ce vor avea loc în următorii doi ani, dar le subestimăm pe cele ce se vor întâmpla în umătorii 10″.

„Capitalismul este acel lucru minunat care motivează oamenii, care duce la crearea de inventii minunate”.

„Există oameni care nu agrează capitalismul şi oameni care nu agrează PC-urile. Dar nu există utilizator pasionat de PC căruia să-i displacă Microsoft”.

„Proprietatea intelectuală are termenul de valabilitate al unei banane”.

„Prima regulă a oricărei tehnologii folosită în afaceri este aceea că automatizarea unei operații eficiente îi va mări eficiența. A doua este că automatizarea aplicată unei operații ineficiente o va face și mai ineficiența”.

„Până vom educa fiecare copil într-un mod fantastic, până când fiecare colț al orașului va fi curat, încă mai există lucruri de făcut”.

„Am greșit câteva subiecte la examen, dar prietenul meu le-a făcut pe toate corecte. Acum el e inginer la Microsoft și eu dețin Microsoft.

sursa: www.adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved