Cele 5 întrebări care li se pun studenţilor pentru a fi acceptaţi la Oxford. Tu ai şti să răspunzi? – oligarh
lun, Oct 24th, 2016

Cele 5 întrebări care li se pun studenţilor pentru a fi acceptaţi la Oxford. Tu ai şti să răspunzi?

Conducerea universităţii Oxford, considerată una dintre cele mai bune unviersităţi la nivel mondial, a făcut publice unele dintre întrebările la care au trebuit să răspundă în anii anteriori studenţii care candidau pentru obţinerea unui loc la această unitate de învăţământ.

Universitatea Oxford este considerată una dintre cele mai bune la nivel mondial, iar printre studenţii acesteia s-au numărat Stephen Hawking, Oscar Wilde, JRR Tolkien şi chiar Rowan Atkinson, celebrul actor care a jucat rolul lui Mr.Bean, notează Descoperă.

De curând, conducerea universităţii a făcut publice unele dintre întrebările la care au trebuit să răspundă în anii anteriori studenţii care candidau pentru obţinerea unui loc la această universitate, iar unele dintre acestea le găsiţi mai jos:

„Ce determină ca un roman să aibă o încărcătură politică?

” – Această întrebare este adresată studenţilor care candidează pentru un loc la Facultatea de Limbi Străine, secţia de limba franceză.

„Una din 4 cauze ale decesului în Marea Britanie este reprezentată de o anumită formă de cancer, pe când în Filipine procentul este de 1 la 10. Ce factori cauzează această diferenţă?” – Această întrebare este adresată studenţilor care candidează pentru un loc la Facultatea de Medicină.

„Imaginaţi-vă o scară rezemată de un perete. Dedesubtul treptei de la mijloc a fost pictată într-o culoare diferită, putem să vedem acest lucru doar când o privim de jos. Ce formă ar avea această treaptă dacă ar fi trasată pe podea?” – Această întrebare este adresată studenţilor care candidează pentru un loc la Facultatea de Matematică.

„Ce crezi că implică procesul de blamare a cuiva?” – Această întrebare este adresată studenţilor care candidează pentru un loc la Facultatea de Filosofie, Politică, Economie.

„Un studiu a arătat faptul că fraţii mai mari au un IQ mai ridicat decât cei mai mici. Ce explică acest fapt?” – Această întrebare este adresată studenţilor care candidează pentru un loc la Facultatea de Psihologie Experimentală.

Sursa: bit.lywww.gandul.info, foto: UGA Undergraduate Admissions

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved