Medvedev a transmis primul sau mesaj pe Twitter

Presedintele rus Dmitri Medvedev s-a deplasat, miercuri, la Silicon Valley din California, unde a vizitat sediul rgeneral al companiei Twitter, folosindu-se de aceasta ocazie pentru a-si crea propriul microblog si pentru a expedia pimul sau mesaj: “Salutari tuturor, de acum sunt pe Twitter”, informeaza Mediafax.

Potrivit AFP, presedintele rus, care a inceput, marti, o vizita oficiala de trei zile in Statele Unite ale Americii, a avut parte de o prezentare a platformei Twitter de catre fondatorii companiei E. Williams si Biz Stone.

Vizibil interesat, presedintele rus a postat mai multe mesaje pe noul sau cont de pe Twitter (@KremlinRussia), declarand, totodata, ca San Francisco este “un oras foarte frumos”.

In afara acestei vizite, presedintele Medvedev, care a declarat ca inovatia reprezinta una dintre prioritatile mandatului sau, are in program sustinerea unui discurs in aula prestigioasei universitati Stanford, considerata “perla cea rara” din Silicon Valley, ea insasi vazuta drept “leaganul noilor tehnologii” in Statele Unite, deoarece aici isi au sediile generale companiile Apple, Google si Cisco.

Dupa vizita presedintelui rus, reprezentantii companiei Cisco au declarat ca intentioneaza sa investeasca un miliard de dolari in Rusia in programe de dezvoltare si concepere de noi tehnologii.

Dmitri Medvedev a vizitat si sediul general al companiei ruse Yandex, care a lansat un portal internet si un motor de cautare foarte apreciat de catre rusofoni.

Presedintele rus intentioneaza sa construiasca la Skokovo, in apropiere de Moscova, un “oras al inovatiei”, un viitor corespondent rus al celebrei Silicon Valley din California.

Dmitri Medvedev se va intalni joi cu presedintele american Barack Obama, iar apoi va merge in Canada, unde va participa la summit-urile G8 si G20.

Sursa: www.bloombiz.ro
Share

Etichete:, ,

Leave a Reply

3 visitors online now
3 guests, 0 members
Max visitors today: 3 at 01:15 am EEST
This month: 39 at 06-14-2010 10:59 am EEST
This year: 41 at 05-31-2010 06:10 pm EEST
All time: 41 at 05-31-2010 06:10 pm EEST

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin