Statele UE pot interzice jocurile de noroc online, pentru combaterea fraudelor

Statele Uniunii Europene pot interzice jocurile de noroc online dacă măsura are rolul să combată fraudele, a decis, joi, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ).

CEJ a emis hotărâri în două procese separate din Olanda, referitoare la jocurile de noroc online.

De Lotto, o fundaţie olandeză non-profit care oferă acces la jocuri de noroc a cerut justiţiei să blocheze accesul utilizatorilor la serviciul de jocuri online operat de compania britanică Ladbrokes, care nu deţine licenţă în Olanda.

În consecinţă, Curtea Supremă de Justiţie din Olanda a solicitat CEJ, în 2008, să decidă dacă sistemul olandez de acordare a licenţelor este compatibil cu legislaţia UE privind libera circulaţie a bunurilor şi serviciilor în ţările membre ale UE.

În al doilea proces, Betfair, cel mai mare operator de jocuri online la nivel mondial, a recurs la justiţia olandeză după ce autorităţile din această ţară au refuzat să îi acorde o licenţă similară cu cea atribuită unor două companii locale.

Curtea olandeză a recurs şi în acest caz la recomandarea CEJ.

“Restricţionarea jocurilor de noroc online poate fi justificată de respectarea drepturilor consumatorilor şi prevenirea fraudelor”, a explicat CEJ.

European Gaming & Betting Association (EGBA) a apreciat că problemele legate de Internet nu pot fi rezolvate în justiţie şi a cerut Comisiei Europene să ia măsuri la nivel pan-european.

sursa: www.mediafax.ro

Share

Etichete:

Comments (1)

 

  1. [...] » Statele UE pot interzice jocurile de noroc online, pentru combaterea fraudelor Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole [...]

Leave a Reply

7 visitors online now
7 guests, 0 members
Max visitors today: 10 at 12:00 am EEST
This month: 37 at 06-03-2010 02:22 pm EEST
This year: 41 at 05-31-2010 06:10 pm EEST
All time: 41 at 05-31-2010 06:10 pm EEST