vin, Oct 23rd, 2015

20 de recomandări pentru o carieră de succes până la 35 de ani

 

Ne dorim cu toţii flexibilitate şi independenţă în încercarea de a ne construi propriul drum, pentru ca în final să facem ceea ce iubim cu adevărat. Suntem, totodată, cei mai buni atunci când vine vorba de a NU ne stabili priorităţi şi termene legate de carieră.

Însă, pentru a putea obţine flexibilitate şi independenţă personală în ceea ce priveşte cariera, există câţiva paşi esenţiali pe care ar trebui să-i urmezi cât mai curând posibil. Amânările şi pretextele de tot felul nu te vor ajuta să ai parte de un viitor profesional strălucit, ci dimpotrivă, te vor face să stagnezi profesional în loc să-ţi uşureze viaţa. 

Iată, aşadar, 20 de sugestii care vor avea cu siguranţă un impact pozitiv asupra carierei tale:

1. Stabileşte un obiectiv – Evident, acesta se va schimba în timp, însă nu trebuie să eziţi niciodată atunci când eşti întrebat ”cu ce te ocupi?”. Absolut niciodată! De fapt, ar trebui să fii atât de bun(ă) în ceea ce faci încât să nu-i faci pe oameni să uite cu ce te ocupi, mai ales că este extrem de importantă imaginea pe care o transmiţi oamenilor în ceea ce priveşte viaţa profesională. 

2. Descoperă o super-putere – Sau, cu alte cuvinte, ce ştii să faci cel mai bine, lucrul la care eşti cu adevărat grozav. 

3. Cunoaşte-ţi slăbiciunile – Pentru că e bine să ştii la ce nu eşti bun. Astfel, vei putea să ceri ajutorul oamenilor potriviţi sau să delegi persoanele potrivite pentru acea sarcină, astfel încât tu să câştigi mai mult timp lucrând la ceea ce îţi place cu adevărat şi unde eşti cel mai bun. 

4. Învaţă să distribui sarcini – Nu toată lumea poate să facă asta, însă este esenţial să ştii cum să distribui munca, pe măsură ce avansezi în carieră. Şi, poate cel mai important factor, efectiv trebuie să ştii cum să împarţi sarcini pentru diferite persoane – interni, subalterni, parteneri – fără ca acest lucru să te facă să te simţi inconfortabil.

5. Nu-ţi pierde energia cu lucruri inutile – Pentru că vei avea parte de mai multe oportunităţi în viaţă, este important să nu pierzi timp şi energie făcând lucruri care nu au legătură cu obiectivele tale profesionale. Cu alte cuvinte, prioritizare!

6. Realizează ceva cu care să te mândreşti întotdeauna – Fie că are legătură sau nu cu cariera ta, fie că eşti plătit sau nu, asigură-te că CV-ul tău conţine ceva de care eşti extrem de mândru. 

7. Învaţă din eşecuri – Doar aşa vei putea avansa în carieră, după ce îţi vei fi acceptat greşelile şi după ce le vei fi folosit într-un mod productiv.

8. Testează-ţi limitele – Astfel, îţi vei putea testa cu adevărat aptitudinile şi vei învăţa că o evadare din zona de confort este absolut necesară din când în când. De exemplu, fă ceva care te sperie, indiferent de rezultat. Se spune că marile riscuri asumate pot duce la recompense dintre cele mai frumoase.

9. Acceptă critica – „Este important să iei critica în serios, nu personal”, declara cândva Hillary Clinton, ca sfat pentru tinerii profesionişti. 

10. Învaţă să spui NU – Să spui NU poate fi, uneori, cel mai greu lucru posibil, însă atât de necesar.

11. O reţea cu oameni de încredere – Nu se ştie niciodată când vei avea nevoie de ajutor sau chiar de un nou loc de muncă. 

12. Ai grijă cum te prezinţi pe reţelele sociale – Dacă consideri că există ceva pe profilul tău de Facebook care ar putea dăuna carierei, nu ezita să elimini. Impresia pe care o laşi pe reţelele sociale contează din ce în ce mai mult. 

13. Un portofoliu al activităţii tale – Pot fi articole, campanii de marketing, rapoarte anuale din care să reiasă aptitudinile pe care un angajator le caută. 

14. Învaţă cum să vinzi şi cum să te vinzi – Nu strică niciodată câteva cunoştinţe în vânzări, precum şi modul în care realizezi o scrisoare de intenţie.

15. Învaţă să negociezi – Doar aşa vei obţine ceea ce îţi doreşti. 

16. Cum te împaci cu stresul – Stresul îţi poate domina sau ruina viaţa, dacă nu ştii cum să-i faci faţă.

17. Un plan de urgenţă pentru carieră – Cum ai reacţiona dacă mâine ai fi concediat? Te-ai panica sau poţi oricând să faci altceva? Răspunsul este la tine!

18. Investeşte în tine! – Indiferent de domeniul in care activezi, preocupa-te de lumea din jurul tau, citeste ziarele si fii o persoana informata. Un post platit dublu s-ar putea sa-ti solicite sa stii foarte mult si sa te poti angaja in cateva zile, trebuie sa fii oricand gata. Sa dai replici, sa nu te simti rusinat ca nu te poti implica in discutii si sa ai mereu un punct de vedere.

19. Fii deschis să înveţi – Oricand, oriunde, pune intrebari si asculta experientele oamenilor din jurul tau. Extrage ulterior tot ce poti invata bun din aceste experiente.

20. Fă mai mult decât ţi se cere – S-ar putea, la un moment dat, sa fie frustrant sa muncesti mai mult decat ceilalti colegi de-ai tai, sa iti ajuti seful mai mult decat scrie in fisa postului de lucru. Dar acest lucru te poate propulsa urgent in topul favoritilor la posturile de manageri, pentru ca cei care ajung sus, nu doar ca si-au facut treaba, dar au avut o viziune.

sursa: www.one.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

forex markets news
All Rights Reserved