Japonia: Tepco anunţă pierderi nete de 7,5 miliarde de euro

Compania japoneză de electricitate Tokyo Electric Power (Tepco), pe cale de a fi naţionalizată, a anunţat luni pierderi nete de 7,5 miliarde de euro pentru exerciţiul financiar 2011-2012, care s-a încheiat în luna martie, bilanţ negativ cauzat de efectele accidentului nuclear de la Fukushima, transmite AFP.

De asemenea, Tepco se aşteaptă la un deficit net de aproape 1 miliard de euro pentru anul bugetar început la 1 aprilie şi care se va încheia la 31 martie 2013.

Cele 17 reactoare nucleare gestionate de Tepco sunt oprite din cauza seismului din Niigata din 2007 şi a accidentului nuclear de la Fukushima, care a urmat cutremurului şi tsunamiului de la 11 martie 2011.

Compania a afişat deja o pierdere netă de peste 11 miliarde de euro în anul bugetar precedent, din cauza catastrofei de la Fukushima, cea mai gravă după cea de la Cernobîl, din 1986.

Tepco este obligată să acorde despăgubiri unui număr de peste 1,5 milioane de victime ale dezastrului de la Fukushima şi să procedeze la deprecieri masive ale activelor sale, dar şi să continue furnizarea de electricitate în estul Japoniei, inclusiv în capitala Tokyo, prin funcţionarea la maxim a centralelor sale termice.

Tepco a beneficiat de un ajutor de stat de aproape 16 miliarde de euro pentru despăgubirea sinistraţilor, dar are nevoie de fonduri suplimentare pentru a funcţiona şi a continua lucrările la Fukushima, pentru stabilizarea centralei şi dezafectarea ei ulterior.

Compania urmează să primească noi fonduri printr-o creştere de capital subscrisă de stat, care va deveni astfel acţionar majoritar al Tepco.



sursa: www.money.ro

S-ar putea să îți placă și::

Veniturile Mozilla au crescut cu 34% in 2009
Nokia concediază 500 de angajaţi
Allianz, scadere cu 5% in T1 a volumului primelor ...
Apple are probleme mari. "Nu va supraviețui&q...
Japonezii au returnat 78 mil. dolari gasiti printr...
Promisiunile lui Tim Cook, noul CEO Apple
 

Etichete:,

Leave a Reply