Un investitor Facebook a dat in judecata bursa Nasdaq

Unul dintre investitorii retelei sociale Facebook a dat in judecata bursa Nasdaq, scrie Washington Post. Philipp Goldberg acuza platforma de tranzactionare de proasta organizare a primei oferte publice initiale a Facebook.

In plangerea sa, Goldberg scrie ca a depus cerere pentru cumpararea de actiuni Facebook prin sistemul online Charles Schwab Corp. Tot asa a vrut sa anuleze afacerea. Dar cerere lui Goldberg nu a fost bine procesata si, prin urmare, el a pierdut bani.

Investitorul a precizat ca in prima zi de tranzactionare solicitarile pentru titlurile retelei sociale au fost prelucrate timp de mai multe ore . In acelasi timp, cei care au reusit sa intre in posesia actiunilor, nu au stiut daca afacerea lor a fost sau nu incheiata. In acest context, Goldberg cere tribunalului federal din Manhattan sa declare ca Nasdaq a dat dovada de neglijenta la lansara IPO Facebook.

Washington Post aminteste ca, intr-adevar, tranzactiile cu actiuni Facebook au inceput, vinerea trecuta, cu o intarziere de jumatate de ora . La momentul respectiv, agentiile de presa au informat ca aceasta deviere de la grafic s-a datorat unor probleme de ordin tehnic aparute la Nasdaq. Reprezentantii bursei au refuzat orice comentarii.

In prima zi de tranzactionare, valoarea actiunilor Facebook a crescut cu aproape 11%, pentru ca ulterior ele sa scada vertiginos. Ieri s-a aflat ca, in ajunul listarii, bancile Morgan Stanley si Goldman Sachs au revizuit in scadere prognozele pentru titlurile retelei sociale, dar au anuntat acest lucru numai marii lor clienti . 



sursa: www.incomemagazine.ro

S-ar putea să îți placă și::

Facebook cumpara o companie de recomandari pentru ...
Cati utilizatori are Facebook in realitate? O publ...
Actionar Facebook: Investitiile in IT si-au atins ...
Facebook - În prezent cu 2.000 de angajaţi, compan...
Facebook devine cel mai mare jucator in publicitat...
Facebook pregăteşte de cea mai mare lansare la bur...
 

Etichete:

Leave a Reply