Pensiile private: Top-ul tarilor cu cele mai mari contributii

Businessinsider face o lista cu tarile cu cele mai mari contributii la pensiile private.

Australia, contributii de 9% din salariu

Angajatorii din Australia trebuie sa plateasca o suma reprezentand 9% din salariul fiecarui angajat in contul lor de pensie. Contributiile la pensii ajungeau in 2010 la valoarea de 853 miliarde de dolari, fiind gestionate de organizatii non-profit, companii sau chiar de proprietarul contului.

Participantii primesc o confirmare a infiintarii contului atunci cand este deschis, si apoi, anual, un extras de cont care contine informatii referitoare la sumele depuse si sumele retrase pentru cheltuieli administrative.

Chile, 10% din salariu

Angajatii din Chile sunt obligati sa contribuie cu 10% din salariu la plafonul de pensii. La aceasta suma se adauga sumele necesare pentru a acoperi taxele aferente. Angajatii isi pot alege intre cele sase fonduri de investitii, cu diferite niveluri de risc, care fac obiectul unor reglementari specifice.

Angajatii primesc situatia contului o data la patru luni, situatia incluzand pe langa altele, estimari privind sumele de bani pe care le-ar putea avea angajatul la pensie. In plus, angajatii primesc si o comparatie cu suma pe care ar fi primit-o, in cazul in care ar fi fost gestionat de un alt fond de pensii.

Suedia, 2,5% din salariu

Angajatii din Suedia si angajatorii lor sunt obligati sa contribuie cu 2,5% din salariu la pensiile private. Nivelul acestor conturi se ridica la 62 miliarde de dolari in 2010, toate gestionate de fond controlat de stat, Agentia de Pensii a Suediei. Institutia trimite extrasele de cont proprietarilor o singura data pe an.

Marea Britanie, 2-3%

Incepand cu perioada 2012-2017, toti angajatii sunt solicitati sa platesca un minim de 2% pentru fondul de pensii private, suma din care minim 1% sa provina de la angajator.

Valoarea contributiei va creste pana la 8% pana in 2018 cand angajatorul va trebui sa contribuie cu minim de 3% pana la o limita de contributie anuala de 4.400 de lire  



Sursa: Business24.ro

S-ar putea să îți placă și::

Guler Sabanci, o femeie in fruntea unui imperiu tu...
Cum sa vinzi asigurări online
AIG va plati 725 de milioane de dolari pentru a sc...
Francezii de la Axa sunt cei mai mari asigurători ...
"Generali" ar putea cumpăra 1% din VTB R...
Seful Aviva Europe a demisionat
 

Etichete:, ,

Leave a Reply