Bulgaria a retras licenţa de operare a Lukoil

 

Agenţia Vamală din Bulgaria a retras licenţa Lukoil de stocare şi de transport al carburanţilor, din cauza unor nereguli legate de înregistrarea volumului care circulă prin reţeaua de conducte operate, relatează Novinite.

Retragerea licenţei se referă la conductele petroliere dintre rafinăria Neftochim din Burgans şi o unitate a companiei din Ilienţi, de lângă Sofia.

Lukoil are termen până pe 31 mai să aplice măsurile cerute în privinţa înregistrării volumului de carburanţi, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Mai multe inspecţii efectuate de agenţie în această lună au scos la iveală lipsa aparatelor de măsurare a volumului, în anumite locaţii, precum şi existenţa unor conducte care ocolesc aparatele de măsură.


Lukoil Bulgaria a fost anunţată în privinţa deciziei de retragere a licenţei şi are dreptul să o conteste.

Compania, cel mai mare producător şi furnizor de carburanţi din Bulgaria, are timp până la 1 iunie să respecte cerinţe similare şi pentru terminalul petrolier Roseneţ din Burgas.

Terminalul a fost motivul unei alte retrageri a licenţei Lukoil, în 2011.

Maniera în care scandalul din 2011 a fost rezolvat a provocat speculaţii legate de relaţiile apropiate dintre directorul general al Lukoil, Valentin Zletev, şi premierul de atunci, Boiko Borisov.

sursa: www.economica.net

Etichete:,

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT