Cipru vinde licente pentru cazinouri, ca sa-si plateasca datoriile

 

Autoritatile din Cipru intentioneaza sa vanda licente pentru cazinouri si sa construiasca un spatiu de stocare pentru gaze naturale, pentru a face rost de bani sa plateasca datoriile.

Presedintele cipriot, Nicos Anastasiades, a avertizat ca urmeaza o “perioada dificila”, in care scaderea produsulu intern brut este estimata la 12,5 la suta, in urmatorii doi ani, relateaza Financial Times.

De asemenea, Cipru trebuie sa-si reformeze sectorul de servicii, dupa ce, timp de zeci de ani, s-a bazat pe turism si servicii financiare offshore, in special pentru companiile din Rusia si Ucraina.

“Daca vrem sa reusim sa revitalizam economia si sa iesim din criza, trebuie sa ne conformam cu termenii imprumutului”, a spus Anastasiades. “Daca nu vom implementa programul intr-un mod disciplinat, vom suferi consecinte si mai dureroase”, a adaugat acesta.


Astfel, guvernul va accelara programul pentru energia regenerabila, emitand licente pentru 24 de companii care au castigat deja licitatii in domeniu, in vederea construirii de parcuri de panouri fotovoltaice.

De asemenea, sunt pregatite facilitati pentru constructia de noi terenuri de golf, iar un studiu privind constructia de cazinouri, lucru interzis pana acum, va fi finalizat luna viitoare.

In privinta stocarii de gaze naturale, oficialii guvernului au spus ca este un proiect pe termen mediu, fiind nevoie de cooperarea companiilor din Statele Unite si Israel.

Un al doilea pachet de masuri, care va fi publicat in luna mai, va include atragerea investitiilor prin noi servicii financiare, dar si o serie de avantaje pentru societatile care vor sa investeasca in cercetare si tehnologie.

sursa: www.ziare.com

Etichete:,

Leave a Reply