Averea ascunsă a preşedintele clubului Bayern Munchen

 

Preşedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, care face obiectul unei anchete pentru fraudă fiscală, după ce a recunoscut că are un cont secret în Elveţia, ar fi ascuns peste zece milioane de euro, susţine cotidianul Bild, citat de AFP.


Publicaţia Focus a notat, sâmbătă, că Hoeness a recunoscut în ianuarie că are acest cont, ca urmare a acestei declaraţii parchetul din Munchen deschizând o anchetă pentru a verifica dacă mărturisirea oficialului bavarez a fost “exactă şi completă”.

Fostul fotbalist şi autorităţile germane au refuzat să precizeze despre ce sumă este vorba, dar conform cotidianului Bild, Hoeness ar fi plătit deja şase milioane de euro constând în impozite restante. Responsabilul sindicatului contribuabililor germani, Thomas Eigenthaler, a estimat, bazându-se pe această sumă, că preşedintele clubului Bayern Munchen, care deţine o prosperă fabrică de cârnaţi, a ascuns fără îndoială cel puţin 10 milioane de euro în Elveţia.

Uli Hoeness ar fi dorit să îşi rezolve situaţia în cadrul unui acord de dublă impozitare negociat anul trecut între Elveţia şi Germania, care i-ar fi permis să scape de probleme achitând o singură penalitate. Însă opoziţia social-democrată din Germania s-a opus acestei măsuri.

sursa: www.gandul.info

Etichete:,

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT