Pierderile Ford din Europa s-au triplat in primul trimestru

 

Producatorul auto american Ford a inregistrat pierderi de 462 de milioane de dolari in Europa, in primele trei luni din acest an, triple comparativ cu trimestrul intai din 2012.

Totusi, pierderile au fost ceva mai scazute decat in ultimul trimestru de anul trecut, cand s-au ridicat la 732 de milioane de dolari, relateaza Le Figaro.

De asemenea, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 7 procente, in primul trimestru din 2013 comparativ cu perioada similara de anul trecut, ajungand la 6,7 miliarde de dolari, in timp ce vanzarile au scazut cu 5 procente, fata de o scadere generala a inmatricularilor auto din Europa de 9,8 la suta.


In total, Ford estimeaza pierderi de 2 miliarde de dolari pe piata europeana, in acest an, dupa pierderi de 1,75 de miliarde de dolari anul trecut.

Grupul american a obtinut, totusi, o crestere de profiturilor de 15 la suta la nivel global, in primul trimestru, datorita vanzarilor bune din America de Nord, care au compensat pierderile din Europa.

Astfel, profitul a fost de 1,6 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri de 35,8 miliarde de dolari, in crestere cu zece procente.

In America de Nord, vanzarile Ford au crescut cu 20 la suta, pana la 22,3 miliarde de dolari. In schimb, in America de Sud, compania a inregistrat pierderi de 218 milioane de dolari, fata de un profit de 54 de milioane de dolari in perioada similara de anul trecut.

sursa: www.ziare.com

Etichete:

Leave a Reply