mar, Dec 31st, 2013

In culisele celui mai bun restaurant din lume: El Celler de Can Roca. Trei angajati sunt platiti cu multi bani doar ca sa spuna NU

 

cel-mai-bun-restaurant-din-lume-galerie-foto_4

El Celler de Can Roca, din Girona, Spania, a fost numit anul acesta cel mai bun restaurant din lume. Imediat, lista de asteptare pentru o masa a crescut de la 10 luni la un an.

Localul apartine fratilor Roca. Joan coordoneaza activitatea din bucatarie, Jordi este patiser, iar Josep este maestru somelier.

cel-mai-bun-restaurant-din-lume-galerie-foto_7

Sunt deja 3.000 de cereri de rezervare ce nu au putut fi onorate. “Avem trei angajati al caror job este acela de a spune doar NU”, povesteste Josep Roca, 47 ani.

In 2009, restaurantul a fost notat cu 3 stele in ghidul Michelin. Abordarea Roca avantgardista este de a cupla imaginatia cu tehnici moderne pentru a spori valoarea bucatariei catalane. Mai bine zis un mariaj intre modern si traditional.

In centrul localului, o gradina mica si lumina naturala iti iau ochii. Podelele sunt din lemn, iar ferestrele mari cu vedere spre strada. Capacitatea este de 50 de locuri.

cel-mai-bun-restaurant-din-lume-galerie-foto_2

30 de chefi pregatesc in bucatarie cele mai gustoase preparate din lume. Exista doua meniuri cu preturi rezonabile pentru acest nivel de gastronomie: 140 euro sau 175 de euro. Vinurile cele mai ieftine sunt undeva la 55-85 euro.

cel-mai-bun-restaurant-din-lume-galerie-foto_3

O masa aici poate incepe cu cinci gustari ce reprezinta calatoriile lui Joan, inclusiv o supa ceviche a la Peru, guacamole, seminte de rosii, apa de rosii si coriandru a la Mexic, dar si migdale, trandafir, miere, sofran, capra si iaurt a la Maroc.

Vine apoi randul maslinelor confiate cu hamsii, servite pe un maslin in miniatura. Crevetele crocante de lux, omleta de dovlecel, bomboanele cu vermut, cele din trufe de vara si briosele iti vor rasfata papilele gustative.

Dupa toate aceste aperitive sunteti pregatiti pentru o masa reala. Vedeta este Mandala: coaste de porc iberic, crocante, in centrul farfuriei, asezonate cu anghinare, flori de anghinare, portocale, lamaie si sfecla rosie.

cel-mai-bun-restaurant-din-lume-galerie-foto_8

Scoici cu noua tipuri de alge marine, crevete uriase la gratar cu apa de mare si cozonac de plankton, langustine Amontillado la abur si Jerez caramel, piept de miel si creier pane cu vinete, cafea si lemn dulce.

Atunci cand crezi ca nimic nu te poate surprinde mai mult, Jordi vine cu cireasa de pe tort: primul fel de desert – inghetata cu pulpa de cacao, lychee prajit, cherry si bezele.

cel-mai-bun-restaurant-din-lume-galerie-foto_9

Gustul este complex, iar in farfuria ta, o petrecere disco.

cel-mai-bun-restaurant-din-lume-galerie-foto_11

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

forex markets news
All Rights Reserved