mie, Iul 1st, 2015

Un director de firmă le dă angajaţilor uriaşa sumă de 7.500 de dolari ca să plece ÎN VACANŢĂ. Cele trei condiţii puse de el la plecare

 

lorangbart3-1200xx2678-1506-0-223

În 2012, Bart Lorang, cofondatorul şi directorul executiv al companiei tehnologice FullContact, a reinventat conceptul de „concediu de odihnă” plătit.

Dincolo de cele 15 zile plătite de concediu, compania le oferă angajaţilor câte 7.500 de dolari pentru a se bucura cum se cuvine de vacanţă, scrie Business Insider. Şi asta dincolo de salariu.

Şeful darnic are însă trei „condiţii” pentru angajaţii săi: să nu-şi verifice emailul de muncă, să nu „onoreze” SMS-urile de aceeaşi natură şi bineînţeles, să nu discute la telefon în interes de serviciu. Să nu muncească, PUNCT. Pentru a primi cei 7.500 de dolari, angajaţii trebuie să plece „pe bune” în vacanţă.

Programul lui Bart Lorang nu a trecut neobservat. Anul trecut, Brad McCarty, directorul de comunicaţii al companiei FullContact, a spus că strategia funcţionează excelent. „Toate numele mari din domeniul tehnologic se concentrează asupra unei singure idei, aceea că fericirea angajaţilor este prioritară. Chiar dacă nu poţi cântări eficienţa economică a acestui principiu, nu este greu să observi ce se întâmplă când cineva se întoarce dintr-un concediu de odihnă plătit „de două ori”: Veţi vedea, fără îndoială, că oamenii sunt mai eficienţi, mai muncitori şi mai fericiţi„.

După cum a precizat şi Huffington Post la vremea respectivă, există numeroase cercetări care susţin ideea că fericirea la locul de muncă aduce avantaje majore atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi.

Ceea ce nu înţeleg oamenii, a declarat Lorang pentru Business Insider, este cum poate schimba politica zilelor libere structura de zi cu zi dintr-o companie.

Acesta vorbeşte despre „forţa extraordinară de a elimina punctele individuale ale eşecului”. Prin trimiterea angajaţilor în „vacanţe adevărate” – care altfel le-ar fi fost inaccesibile – Bart Lorang a construit o cultură care nu va depinde niciodată de o singură persoană.

Toţi angajaţii vor să se simtă indispensabili şi culturile startup-urilor sunt înclinate spre „sindromul eroului singuratic”, mentalitatea de tipul „Sunt singurul care poate face acest lucru”.

Aceasta este însă definiţia punctului individual de eşec, a rotiţei care va scârţâi în angrenaj. Mentalitatea este nocivă atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

„Dar ţineţi minte ce vă spun”, explică Lorang. „Dacă oamenii ştiu că vor fi deconectaţi „automat” de la muncă, vor contribui fără reţinere la bunăstarea acelei companii”. Astfel, îşi vor inspira, ajuta şi susţine colegii.

Politica „PPD” (paid paid vacation) îi ajută pe angajaţi să fie mai fericiţi şi relaxaţi, deoarece ştiu că nu sunt ultima linie de defensivă şi Costa Rica este fabuloasă în această perioadă a anului.

Măsura lui Lorang are impact şi la nivel macro. „La sfârşitul zilei, compania va fi mult îmbunătăţită”, conchide acesta.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

forex markets news
All Rights Reserved